Recent Changes - Search:

Research


edit SideBar


3220deksel

Nokia 3220 er tilgjengelig på utsalgssteder til ca. 1200,- (Komplett data, jan 2006)

Utviklingsplatform: Series 40 Developer Platform 2.0 java API:

  • CLDC 1.0
  • Wireless Messaging 1.1 API (JSR-120)
  • Mobil Media API (JSR-135)
  • MIDP 2.0
  • Nokia UI API

Det ser ikke ut som man kan hente ut kontaktinfo/telefon liste vha. java. Til dette brukes vanligvis JSR-75 (PIM API - Personal Information Management). Bruker heller ikke WMA 2.0 (JSR-205).

Når det gjelder NFC dekslet for denne telefonen er det to versjoner i omløp:

  • Nokia NFC Shell
  • Nokia NFC Shell for payment and ticketing

Nokia NFC Shell har NFC interface med "Service discovery", produktet kan altså søke etter tjenester og "Information sharing" dvs. dele informasjon, typisk utveksling av kontaktinformasjon og "mobilbilder". Dette dekslet skal i følge Nokia være i salg hos detaljforhandlere for menigmann.
Har ikke funnet pris, men tror ikke det er så dyrt. - Funnet pris hos [http://www.toptunniste.fi/topshop/products.php?g1=4b5109&g2=1eef6d]- € 135.

Nokia NFC Shell for payment and ticketing har, i tillegg til NFC interfacet, et innebygd smartkort. Dette smartkortet er kompatibelt med Sony Felica (en av de største smartkortstandardene). NFC delen av dekselet kan skrues av og på, smartkortet kan brukes i samarbeid med telefon og NFC eller som selvstendig smartkort. Dekslet er ikke tilgjengelig gjennom utsalgssteder, men har vært i salg for teleoperatører siden midten av 2005.
Denne utgaven er imidlertid dyrere: €5000 for 5 deksel med utvikler-kit.

Applications on 3220 NFC shell

From Kjell Myksvoll: Har forøvrig installert "SimpleJetZ" applikasjonen min på dekselet, slik at det nå lar seg gjøre å oppdatere MIFARE emuleringen fra en J2ME applikasjon - er dog noe treg da den tar bare spiser 16 byte om gangen... Legger ved eks. på J2ME appl. som nettopp oppdaterer MIFARE emuleringen vha. "SimpleJetZ" mellomleddet - er den appl. som vi nå kjører i demorommet - er dog mer å betrakte som en "testapp" og ny, og forhåpetligvis bedre, versjon foreligger snart.

(Jobber også med en raskere versjon av "SimpleJetZ" - som da vil få navnet "EasyJetZ"... :-) - JetZ er navnet på JavaCard API-et som brukes for å snakke med MIFARE emuleringen, derav navnevalgene.)

Edit - History - Print - Recent Changes - Search
Page last modified on March 17, 2006, at 10:10 AM EST